
Mød Jeanette
Som Product Owner er det essentielt for Jeanettes arbejde at kende brugernes behov og arbejdsgange. Hun får input fra sine kolleger og er glad for dialogen med kollegerne i Danmark og udenlands.
Efter 12 års udviklingsarbejde har et implantat, der kan hjælpe med epilepsi med at undgå anfald og kramper, opnået CE-godkendelse. Professor, dr. med. Henning Beck-Nielsen er manden bag opfindelsen.
En dansk virksomhed, nemlig UNEEG medical har sat sig for at fjerne den konstante utryghed og uvished i forhold til epileptiske anfald, som mennesker med epilepsi lever med hver dag. Co-funder, ingeniør Rasmus Stig Jensen og professor, dr. med. Henning Beck-Nielsen har fået godkendt deres produkt: Et implantat, der sikrer, at lægerne kan måle aktiviteten i hjernen over flere måneder. Det betyder både en større nøjagtighed i forhold til, hvad der sker i hjernen, samt at patienterne slipper for indlæggelse for at blive målt. Implantatet skal give lægerne bedre grundlag for at medicinere epilepsipatienterne.
Du kan læse hele pressemeddelelsen fra UNEEG medical her.
Hjerneforsker, professor og overlæge Troels W. Kjær har gennemførst de første videnskabelige forsøg med implantatet, og han ser potentiale, især for patienterne, som kan slippe for de helt store anfald.
Formålet og ønsket med implantatet er, at give lægerne et bedre grundlag for optimal medicinering, men også at øge patienternes livskvalitet, da de med implantatet kan slippe for at være indlagt i en uge ad gangen for at blive målt i forhold til epileptiske anfald. På sigt vil implantatet ifølge UNEEG medical kunne advare om, at et epileptisk anfald er på vej.
Med bedre registreringer af aktiviteten i hjernen vil lægerne få mere nøjagtig viden om, hvad der foregår og på den måde kunne redde liv.
Implantatet er det første system i verden af sin slags. Det består af to dele: Et implantat på størrelse med en 1-krone, som patienten får opereret ind under huden bag øret, samt en mobil EEG-optager, der hele tiden trådløst monitorerer hjernens elektriske aktivitet og altså registrerer epileptiske anfald.
Der er stor interesse for implantatet både i EU og USA.
Som Product Owner er det essentielt for Jeanettes arbejde at kende brugernes behov og arbejdsgange. Hun får input fra sine kolleger og er glad for dialogen med kollegerne i Danmark og udenlands.
Få inspiration til, hvordan I inviterer borgere og patienter indenfor af cand.pæd. Louise Friis og scenograf Jeanette Clemmensen ser rum som en ressource, som venter på at blive gentænkt.
Efter en brand i en klinik hjalp NOVAX-teknikeren Arun Ramathasan klinikken med at få systemet op at køre igen, så klinikken kunne modtage patienter igen.